No news is good news

André Spica på toppen!

Steinar Salte og Ole Jakob Kjølvik som klatrer med SummitClimb, skrev på sin facebookside at de forlot basecamp natt til lørdag 13. mai for å starte sitt toppstøt. Torsdag 18. mai meldte SummitClimb at teamet var på South Col (camp 4, ca 8000m) og at de forberedte seg til å gå mot toppen om noen minutter. Fredag morgen skrev de at det blåste veldig mye på toppen og at mange team hadde snudd, blir ikke toppstøt. Fredag kveld meldte de at alle teamene var på South Col (camp 4) og at forholdene var veldig gode. Dagen etter, 20. mai, meldte de at 1 klatrer + 1 sherpa hadde nådd toppen med flere underveis. Etter dette har det ikke kommet noe informasjon fra hverken SummitClimb eller på facebooksiden til Steinar og Ole Jakob. The Himalayan Times rapporterte i dag at en amerikaner i følge til SummitClimb døde søndag morgen 21. mai mellom South Col og the Balcony som ligger enda høyere på fjellet. https://thehimalayantimes.com/nepal/american-climber-perished-mt-everest-georgiana-physician/ Nervepirrende for familie og venner, håper de gir lyd fra seg snart.

Andre Spica, Torkjel Hurtig og Une Prestholt som sto på toppen 16. mai, kom 18. mai ned til basecamp. Fra de forlot basecamp brukte de 6 dager til de var tilbake igjen og både Torkjel og Andre sier det var de tøffeste dagene i deres liv.

Camp 4 (South Col), foto André Spica.

Inge Meløy er på vei, her er siste oppdatering at teamet var i camp 3 20. mai. De sikter seg nok inn på å nå toppen mandag morgen norsk tid.

André Spica var veldig ivrig etter å komme seg hjem og fløy helikopter fra basecamp til Kathmandu 19. mai. Han er nå hjemme i Bergen.

Torkjel Hurtig meldte 19. mai at han skulle ha fest, og forlate basecamp dagen etter.

Une Prestholt er i Kathmandu og slapper av. Dette var hennes tredje forsøk på Mount Everest, i 2015 kom ingen til toppen pga jordskjelvet og i 2016 måtte hun bryte pga helseproblemer. Gratulerer med å nå toppen!

Guri Anne Hansen valgte å snu under toppstøtet på South Cole (ca. 8000m) pga for mye vind og stor fare for frostskader. Jeg er usikker på om dette var samme dag som Andre, Torkjel og Une gikk mot toppen, eller senere. Tror hun er nede fra fjellet nå ettersom hun oppdaterte instagram profilen sin.

Tone Gravir, Merethe Falkum Lien og Leif Harald ‘’Laffe’’ Bergseth er på vei mot toppen. Deres operatør Mountain Proffessionals skrev i sted at de har forlatt camp 4 og satser på å nå toppen i morgen tidlig 22. mai.

Ingvild Marie Settemsdal: Madison Mountaineering melder i dag at teamet er i camp 4 og blir der en dag før de går for toppen i morgen kveld. De vil i så fall nå toppen tirsdag morgen 23. mai.

Lisbeth Friberg nådde toppen 20. mai! Som eldste europeiske dame i følge Top Himalaya Guides (operatøren).

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *