Progresjon i Karakoram

Været satte en stopper klatringen i forrige uke, men denne uken har det vært fremgang.

Toppen av Broad Peak 2017. Faksimile Furtenbach Adventures

Broad Peak
Flere forsøkte i forrige uke å gå til toppen, men ble stoppet av én meter med nysnø og mye vind. Denne uke forsøkte teamene fra Furtenbach Adventures og Kari Kobler seg på nytt og 11. juli meldte de at toppen var nådd. Det var tunge forhold med dyp snø. De la faste tau på veien, så nå er ruten åpen for andre som skal prøve.

Norske Kari Dybsjord Røstad er en del av teamet til Dreamers Destination som har klatrere som skal bestige Broad Peak eller K2. Jeg vet ikke hva hennes status er. Dreamers Destination har en avtale med Furtenbach Adventures hvor de legger faste tau på hvert sitt fjell og deretter bytter.

 

Fredrik Sträng i camp 2 med Broad Peak i bakgrunnen.

K2
Dreamers Destination jobber derfor nå på K2 hvor de bruker normalruten Abruzzi Ridge og har åpnet ruten til 7500m – nesten camp 4. Sjefsklatreren Minga med Dreamers Destination meldte i dag 14. juli at det var et stort snøskred i dag morges som trolig har blåst vekk alt av utstyr i camp 3 og revet vekk de faste tauene.

Fredrik Sträng har deponert utstyr i camp 3 og overnattet i camp 2. I camp 2 (6700m) så han en edderkopp av alle ting, jeg trodde man slapp sånt i høyden.

Himalayan Experience (Himex) med Russell Brice i spissen, jobber fortsatt på Cesen ruten. De har fått etablert sin camp 3 på 7200m. Russel skriver på sin hjemmeside at været har vært en stor utfordring, men at han lærer fjellet å kjenne bedre ettersom tiden går.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *