Første nordmann på Broad Peak!

 

Kari på Broad Peak. Faksimile facebook.

Broad Peak
Kari Dybsjord Røstad nådde toppen som første nordmann 27. juli sammen med to pakistanske fjellførere. Hun måtte snu på første forsøk, usikker på årsak, men klarte det altså gang nummer to – gratulerer!

 K2
Etter mye venting i basecamp utnyttet til slutt Dreamers Destination et lite værvindu for å gjøre et toppforsøk. 28. juli nådde 7 sherpaer, 3 kinesere, en amerikaner og en islending toppen etter en voldsom 16 timers innsats t/r camp 4 i dyp snø. Det var første gruppe som nådde toppen på tre år.

Fredrik Sträng forsøkte et par dager senere å nå toppen via Cesen ruten sammen med tre polakker og fem pakistanere, men de måtte avbryte pga manglende faste tau mellom camp 3 og 4 samt vanskelige forhold.

Russell Brice med Himex vurderte forholdene på Cesen ruten som for farlige og avbrøt sin ekspedisjon og varslet samtidig at han legger opp som guide. En nestor på Everest og respektert av lokale sherpaer, nepalesiske myndigheter samt konkurrende operatører og kunder.

Kari Dybsjord Røstad foran Broad Peak før toppforsøk. Faksimile facebook.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *