Flere nordmenn toppet ut

Ingvild Marie Settemsdal i camp 4.

Endelig kom det oppdatering fra Steinar Salte og Ole Jakob Kjølvik. Steinar nådde toppen 20. mai, mens Ole Jakob ble rammet av et virus og måtte gå ned etter to tøffe dager i camp 4. De meldte i går 23. mai at de skulle forlate basecamp.

Inge Meløy og Knut Meel nådde toppen med IMG 21. mai. De er nede fra fjellet og på vei hjemover.

Merethe Falkum Lien måtte snu på 8600m, etter å ha brukt for lang tid. På grunn av begrensninger på oksygen, energi og dagslys har operatørene(guideselskapene) visse tidsfrister i løpet av toppnatten, hvis ikke må man snu.

Tone Gravir og Leif Harald Bergseth nådde toppen 22. mai. De er i samme team som Merethe og hadde veldig bra vær på toppnatten, men opplevde ekstremt kraftig vind påfølgende natt i camp 4. De er alle tre nede i basecamp nå.

Lhotse, foto Madison Mountaineering.

 

Ingvild Marie Settemsdal nådde også toppen 22. mai. Deretter klatret hun til topps på Lhotse, verdens fjerde høyeste fjell etter en natt i camp 4. Maskin! Lhotse ligger rett ved siden av Mount Everest og deler rute opp til Camp 4/Highcamp/South Col/Sørskaret som skiller de to toppene. Lhotse, som er 8517 meter høyt, er et brattere og mer teknisk krevende fjell.

Vibeke Andrea Sefland har også besteget Lhotse, nådde faktisk toppen 16. mai. Hun har deretter gått ned igjen til camp 2.

2 replies
 1. Vibeke Andrea Sefland
  Vibeke Andrea Sefland says:

  Heihei.
  Tusen takk for oppdatering 🙂
  16.mai; summit Lhotse
  23.mai; summit Everest
  Full-bestigning av begge fjell fra Camp2.
  Klatrer alene med logisik og summit-sherpa fra SevenSummitTrek 🙂
  Hilsen fra Vibeke

  Svar
  • thbg
   thbg says:

   Heisann
   Takk for informasjon, jeg har nå oppdatert artiklene.
   Gratulerer med vellykket ekspedisjon, det er en kjempebragd!

   Mvh.
   Tor Henrik

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *